Hayatım artık eskisinden daha renkli.Ama arayışlarımız halen sürüyor.Hayır bana ve dostlarıma kızmayın.Ne düşündüğünüzü biliyorum hepiniz içinden ee işte piyomonuda buldu daha ne istiyor diyorsunuzdur.Ama bu osmen ve dostlarının maceralarının sadece başlangıcıdır.
Piyomonla buluştuğumuz için çok sevinçliydik.Hawkmon ve ben ona başımızdan geçenleri anlattığımızda kimi zaman güldü.Kimi zamansa şaşırdı.Igamonun kaybolurken söylediği sözler dobermonun giderkenki o son soğuk bakışı gözlerinin önüne geldiğinde sarsıldılar.Piyomon artık anlatma sırasının kendisinde olduğunu anladı.Merakli gözler onu ne sıkıştırmak istiyordu nede bu olayı geçiştirmek.
Piyomon:Evet başlıyorum ben kaçırıldığım zaman o digimonlar beni bir yeraltı evine götürdüler.Orda digimonlara zincir vurup kara kuleler inşa ediyorlardı.Bu kulelerdende kötü digimonlar oluşuyorlardı.Dobermon gibi karanlığın koruyucuları yani.Yaklaşık 3 ay orda gece gündüz demeden çalıştım.Ardından bizi başka bir yere götürdüler burası imparatorun kalesiydi.Bu seferki görevimiz hizmetcilik ve karanlık koruyucularına hizmetti.Gel zaman git zaman benim canıma tak etti ve tüm gücümü toplayıp zincirlerimden kurtuldum.Digimon imparatoruna saldırmak için kapısına dayandım.Birden karşıma 5 karanlık koruyucu çıktı.Aralarından birine saldırdım.Bayağı hırpalandı.Onlarda bana saldırdılar.Ama ben gitmeden önce son kez hırpalanana saldırınca verilerine ayrıldı.Gözlerimi tekrar açtığımda bir zindandaydım.Elim kolum boyynum bacağım her yerimi zincire vurmuşlardı.Burada sıkıntı içinde öleceğimi düşünüyordum.Aradan yine zaman geçince anladım ki ben zaten hücreye atılalı en az 1 hafta olmuştu.Beni atmadan önce günlerce hırpalamışlardı.Sonrada hücreye kapatmışlardı.Aradan 4 gün daha geçmişti.Ümidim ve umudum azalmıştı.Bu sırada birden patlama seslerini duydum
Ardından kapım kırıldı ve içeriye betamon-impmon ve bir adam daldı.Adının drabble olduğunu söyledi.İmpmon ve betamon zincirlerimi çözüp bana kuvvet kazandıracak iksirden verdiler.Drabble ve digimonları beni aşağıya doğru götürürken karanlığın koruyucuları gelmişti.Ama drabble ve digimonları bir çırpıda onları yoketti ve bende yardım ettim.Dışarı çıktığımızda dev bir skull greymon vardı.Demekki az önceki patlamaları yapan buydu.Skull greymon bir çırpıda bütün karanlık askerleri ve koruyucuları verilerine ayırdı.Tabi aralarında kaçanlarda olmadı değil örnek dobermon.Bide alev pelerinli bir büyücünün kaçtığını gördüm.Neyse skull greymon drabble ve digimonlarını sırtına almak istedi.Bu sırada kalenin tavanı yıkıldı ve içinde chimeramon çıktı.
Bu bir mutandı ve tekdi aylardır bizden sakladığı sır buydu.Ardından chimeramon yıkıcı gücüyle saldırdı.Drabble digimonları ve ben köşeye çekildik.Chimeramon ve Skull greymon arasındaki mücadele çok sıkıydı.Ama en son chimeramonun alevi skull greymonu yerde bırakmıştı.Drabble bağırdı:Kaç tamerini ve arkadaşını bul onlara Karanlık Ekipten bahset.Dedi ardından ben giderken skull greymon ayağıya kalktı ve füzesini fırlattı chimeramon patladı.Ardından verilerine ayrıştı.
İmparator ise soğuk kanlı davranarak elini şıklattı.MetalGreymon Virüs mod geldi ve sonrada uçarak hızla imparatorla beraber kaçtı!
işte böyle artık görevim drabbleyi ve imparatoru bulmak.
Osmen:Senin mi hayır piyomon bu bizim görevimiz.
Hawkmon:Evettt!